Heeft u een kat die amlodipine capsules krijgt in verband met een hoge bloeddruk? Dan gaat er iets veranderen. De capsules worden namelijk vervangen door een drankje.

Waarom een amlodipine drankje in plaats van capsules?

Langere tijd was er geen fabrikant die amlodipine voor katten produceerde. Daarom waren wij genoodzaakt zelf capsules te maken. Nu er een fabrikant is die een amlodipine drank produceert, zijn wij wettelijk gezien verplicht deze variant voor te schrijven.

Daarnaast heeft een drankje ook een aantal voordelen ten opzichte van de capsules:

  • Het is makkelijker toe te dienen
  • Het is nauwkeuriger te doseren

Kosten amlodipine drankje

Voor een kat van een gemiddeld gewicht (3-4 kg) zullen de kosten ongeveer gelijk blijven. Bij zwaardere katten kunt u per maand wat duurder uit zijn.

Dosering

De dosering zal van de amlodipine drank wordt voor u uitgerekend en staat op het etiket vermeld.

Controles

Ook als uw kat geen klachten (meer) heeft, blijft ons advies om tweemaal per jaar de bloeddruk van uw kat te controleren. In sommige gevallen kan de dierenarts besluiten om de frequentie van de controles aan te passen.

Vragen?

Mocht u vragen hebben over deze veranderingen van de amlodipine, neem dan tijdens het telefonisch spreekuur contact op met een van onze dierenartsen. Het telefonisch spreekuur is elke maandag t/m zaterdag tussen 08.00 – 09.00.

Amlodipine capsules worden vervangen door een drankje