Laura Dijkman werkt als gediplomeerd kattentrimster en konijnentrimster op verschillende locaties in Zuid-Holland. Naast konijnentrimster is zij konijndeskundige en trimt zij ook cavia’s.

Bij mij ben je op de juiste plek voor kat- en konijnvriendelijke vachtverzorging en advies. Daarnaast werkt ik vachtbesparend.
Naast vachtverzorging kijk ik naar het totaalplaatje, zoals omgeving, huisvesting, gezondheid en gedrag. Hierbij staat de belevingswereld van jouw kat of konijn centraal, een omgangsvorm die vooral diergericht is.

Als kind had ik al het voorrecht om te mogen zorgen voor cavia’s en konijnen.
Konijnen zijn nooit bij mij weggegaan, overleed er een konijntje, dan adopteerde ik altijd wel een maatje erbij. De kattenliefde is er later bij gekomen.
Thuis hebben wij momenteel gezelschap van Fiep (poes), Pim, Fluff en Fons (3 konijnen).

Begin 2020 ben ik gestart met het waarmaken van mijn droom. Het starten van KonijnWijs trimsalon. Dit vond ik zo leuk, en liep eigenlijk meteen zo goed, dat al snel het idee ontstond om ook katten te gaan trimmen. Begin 2021 ben ik met De Katten Troon trimsalon gestart.

Al zo lang konijnen en katten verzorgen zorgt ervoor dat ik ervaringsdeskundige ben, zowel qua gedrag, medische zorg en algehele dierenwelzijn.
Naast ervaringsdeskundigheid heb ik diverse opleidingen en trainingen gedaan, zowel op het gebied van katten, konijnen, als algemeen dier gerelateerd. Op mijn websites is hier informatie over te vinden.

Een trimbehandeling is altijd stressvol voor zowel kat als konijn, of je nu thuis trimt of in de salon.
Door o.a. rekening te houden met de belevingswereld van de kat, Fear Free methodes toe te passen, een eigen kleedje (met geur) mee te laten nemen en de kat vrij rond te laten lopen in de salon, probeer ik de stress in ieder geval niet méér te laten worden.
Voor konijnen doe ik hetzelfde, op een iets aangepaste wijze.
Vaak vind je mij dus niet aan de trimtafel, maar eronder. Of onder een bureau, onder de tafel of zittend bij de kat of het konijn op de grond, ik beweeg mee met waar zij heen gaan.

Wil je langs komen met jouw kat, konijn of cavia?
Ik ben vanaf 6 januari 2022 aanwezig bij Dierenartsenpraktijk De Keerhoeve op de donderdagavond tussen 17:15 en 20:30 uur.

Naast De Keerhoeve heb ik nog 2 andere locaties.
Leiden – Dierentehuis Stevenshage op zaterdagochtend
Wassenaar – Stichting Nationale Dierenzorg op woensdag.

Hartelijke groet, en tot ziens!
Laura
KonijnWijs & De Katten Troon trimsalon

 

 

Trimservice op de praktijk