seizoensgebonden banner fb 960x370 12-162

De lente staat weer voor de deur en dat betekend dat dit hét moment is om uw konijn te vaccineren tegen de twee dodelijke ziektes VHD en Myxomatose.

Wanneer de temperatuur stijgt, zien we meer muggen en andere stekende insecten. Door deze insecten kan uw konijn besmet worden met VHD en/of Myxomatose. Helaas is er (nog) geen behandeling voor deze twee ziekten en loopt het (bijna) altijd fataal af.

Op het moment is een inenting de enige methode om konijnen tegen VHD en Myxomatose te beschermen. Deze inenting hoeft slechts eenmaal per jaar gegeven te worden. Meer info hierover vindt u hier.

Wanneer uw konijn enkel binnenshuis leeft is de kans op een besmetting met deze ziektes een stuk kleiner. Desalniettemin adviseren wij toch om ook deze konijnen te vaccineren. Tijdens de Myxomatose uitbraak in Voorschoten een aantal jaar geleden zagen wij namelijk dat ook binnenshuis levende konijnen besmet werden. Dit komt waarschijnlijk doordat in de zomer ramen en deuren open staan, waardoor stekende insecten toch bij het konijn kunnen komen.

Als u langskomt met uw konijn voor de vaccinatie, doen wij tevens een lichamelijk onderzoek van het konijn om te kijken of hij/zij gezond is.  Lees meer over hoe u uw konijn gezond houdt in dit artikel.

Mocht u nog vragen hebben, u kunt de dierenartsen bereiken tijdens het telefonisch spreekuur (maandag t/m zaterdag tussen 08.00 en 09.00).

 

 

Vaccinatie konijn