Mijn naam is Colette van Kan en, heel standaard, wilde ik al vanaf mijn vierde dierenarts worden.

1 januari 2018  ben ik mede- eigenaar geworden van DAP de Keerhoeve. Samen met Marije Baas, die al langer mede-eigenaar was van de praktijk,  ben ik nu verantwoordelijk voor het management van de Keerhoeve.

In 2001 ben ik, gelukkig zonder te hoeven loten, aan mijn studie diergeneeskunde begonnen. Tussen mijn 4e en 5e studiejaar heb ik een extra jaar onderzoek gedaan. Hierbij heb ik met behulp van echografie de bewegingen van ongeboren cavia’s bestudeerd. Dit lijkt op het eerste gezicht misschien een nutteloos onderzoek, maar dat is het beslist niet! Ik heb twee artikelen geschreven, die gepubliceerd zijn in wetenschappelijke tijdschriften. Tijdens mijn onderzoek heb ik flink wat ervaring opgedaan in de echografie en hierin een cursus gevolgd.

Na mijn afstuderen ben ik direct begonnen als dierenarts bij DAP De Keerhoeve. Mijn interesses liggen met name bij de interne geneeskunde, cardiologie (geneeskunde van het hart), echografie en knaagdieren en konijnen. Ik heb inmiddels 3 modules van een internationale cardiologiecursus voor dierenartsen afgerond (elke module bestaat uit 5 volle dagen cursus) bij de ESAVS (European School of Advanced Vetrinary Studies). Hiermee heb ik veel kennis opgedaan en daarom ben ik ook degene die zich sinds een aantal jaren bezig houdt met de cardiologie op de Keerhoeve.

Daarnaast doe ik de laparoscopische sterilisaties.