Bij aandoeningen aan de nieren, een te snel werkende schildklier of hartproblemen kan uw dier een te hoge bloeddruk krijgen. Een verhoogde bloeddruk kan op den duur vervelende bijwerkingen hebben zoals het loslaten van het netvlies waardoor het dier blind wordt.

Bij een bloeddrukmeting wordt een opblaasbaar manchet om de poot aangebracht welke vervolgens wordt opgeblazen. Tijdens het opblazen luistert de dierenarts naar ‘de pols’ en kan zo de bovendruk bepalen. In tegenstelling tot bij mensen bepalen we bij dieren meestal alleen de bovendruk en niet de onderdruk.

Het is belangrijk dat uw dier zo rustig mogelijk is tijdens het meten van de bloeddruk. Zorg daarom dat u op tijd op de praktijk bent voor uw afspraak. Zo heeft uw dier even de tijd om bij te komen van de stress van het vervoer.

Wij kunnen op onze vestigingen in Leiden en Voorschoten de bloeddruk bij uw huisdier meten.

Mocht de bloeddruk verhoogd zijn dan kunnen wij hier medicatie voor geven. Het is dan wel nodig om af en toe controles uit te voeren om te bepalen of de dosering aangepast moet worden.

Maak hier je afspraak.

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben, u kunt de dierenartsen bereiken tijdens het telefonisch spreekuur (maandag t/m zaterdag tussen 08.00 en 09.00) of maak een afspraak met een dierenarts op onze vestiging in Leiden of Voorschoten.