Mijn naam is Marije Baas en sinds 2005 werk ik als dierenarts bij de Keerhoeve en ben ik in Voorschoten komen wonen.

Sinds januari 2008 ben ik mede-eigenaar van de praktijk. Met ingang van januari 2018 is Roel Koster gepensioneerd en bestaat de maatschap van DAP de Keerhoeve uit Colette van Kan en mijzelf. Gezamenlijk zijn wij, naast het dagelijkse veterinaire werk, verantwoordelijk voor het management van de praktijk.

In het dagelijks werk hou ik me vooral bezig met de afspraken en het maken van foto’s en echo’s. Mijn speciale interesse ligt bij het maken van buikecho’s bij gezelschapsdieren. Hiervoor heb ik een meerdaagse cursus in Engeland gevolgd. In juli 2010 heb ik een meerdaagse workshop in Luxemburg gevolgd van de ESAVS.
Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de tandheelkunde van de gezelschapsdieren in onze praktijk. Hiervoor heb ik enkele cursussen in Nederland gevolgd en in augustus 2009 ben ik voor de derde keer een week naar Zweden geweest, waar ik een opleiding voor veterinaire tandheelkunde volg bij de ESAVS (European School for Advanced Veterinary Studies).

Twee keer in de week bezoek ik ook met veel plezier het asiel in Wassenaar: Nationale Dierenzorg. De oude katten, die daar in het bejaardentehuis wonen hebben mijn speciale interesse. Bij katten komt namelijk een groot aantal aandoeningen voor, die weliswaar niet te genezen zijn, maar met de juiste medicatie en monitoring wel heel goed te behandelen zijn. Om de kwaliteit van leven van deze katten en katten die bij mensen thuis wonen, op deze manier goed te houden, vind ik heel dankbaar werk.