Het Juniorconsult heeft als doel de eigenaar en de opgroeiende hond een extra contactmoment binnen de praktijk te bieden.

Voor wie is het Juniorconsult bedoeld?

Het Juniorconsult is bedoeld voor honden van ongeveer een half jaar oud. De meeste honden zijn op de 6, 9 en 12 weken door een dierenarts gevaccineerd en nagekeken. In de meeste gevallen hoeft de hond pas weer op een leeftijd van ruim 1 jaar oud voor een vaccinatie naar de praktijk te komen. In de tussentijd maakt de jonge hond een snelle ontwikkeling door. Daarom bieden wij u de mogelijkheid om de hond op een leeftijd van ongeveer 6 maanden door een assistente te laten nakijken tijdens het Juniorconsult.

Waarom is dit van belang?

Een hond maakt tijdens de groei een groot aantal veranderingen door, zowel lichamelijk als geestelijk. Het is daarom zinvol om tijdens deze periode een extra contactmoment op de dierenartspraktijk te hebben, om te controleren of dit alles volgens de norm verloopt.

Wat wordt er tijdens het Juniorconsult gedaan?

Onze assistente Hanneke zal het Juniorconsult uitvoeren, dit duurt ongeveer een half uur. De hond wordt gewogen zodat de groei en het gewicht kunnen worden bijgehouden. Tevens wordt gekeken of de hond geen last heeft van over- of ondergewicht. Daarnaast wordt het gebit bekeken. Het dier is rond deze leeftijd nog net aan het wisselen of al klaar. Zo kan gekeken worden of er geen elementen van het melkgebit zijn achtergebleven. U krijgt ook de mogelijkheid tot het stellen van vragen over bijvoorbeeld voeding en gedrag. Het advies is om ook wat ontlasting van de hond mee te nemen zodat we dit kunnen controleren op parasieten. Wij adviseren de ontlasting 1 x per jaar te laten controleren op parasieten, daarnaast is het verstandig de hond 1 x per jaar te ontwormen dit kan tijdens de vaccinatie.

Wat als er iets mis is?

Let op: bij gezondheidsproblemen van de hond raden wij u aan om een afspraak te maken bij een van onze dierenartsen. Als er tijdens het Juniorconsult afwijkingen gevonden worden die door een arts behandeld of besproken moeten worden kan het zijn dat u het advies krijgt om een afspraak te maken bij een van onze dierenartsen.

Wat zijn de kosten van het Juniorconsult?

Omdat het consult door een van onze assistentes wordt uitgevoerd kunnen wij dit aanbieden tegen lagere kosten dan die van een regulier consult.

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben, u kunt de dierenartsen bereiken tijdens het telefonisch spreekuur (maandag t/m zaterdag tussen 08.00 en 09.00) of maak een afspraak met een dierenarts op onze vestiging in Leiden of Voorschoten.

Foto juniorconsult

 

 

Juniorconsult