Het is verstandig om voordat u de pup gaat halen het huis klaar te maken. U kunt gevaarlijke situaties voorkomen door van te voren losliggende snoeren, kleine voorwerpen, schoonmaakmiddelen en breekbare dingen buiten het bereik van de pup te plaatsen. Als de pup in de buurt van de trap kan komen, is het verstandig een traphekje te plaatsen. Een vijver of zwembad in de tuin kunt u ook beter omheinen of afdekken.

Ook eten moet worden opgeborgen buiten het bereik van de pup, houd er rekening mee dat dingen als chocolade, druiven (rozijnen) en sommige planten erg giftig kunnen zijn voor een hond.

Om voor de komst van de pup alle benodigdheden in huis te hebben kunt u alvast wat dingen aanschaffen bij een dierenspeciaalzaak. Denk aan bijvoorbeeld aan een voerbak, waterbak, hondenvoer, halsband, riem en een mand of bench. Het belangrijk dat de mand of bench op een rustige plaats in huis komt te staan, liever niet direct naast de verwarming of op de tocht.

Geef alle gezinsleden duidelijke instructies over wat wel niet mag als de pup er is. Zo moet de pup in zijn mand of bench met rust gelaten worden.

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben, u kunt de dierenartsen bereiken tijdens het telefonisch spreekuur (maandag t/m zaterdag tussen 08.00 en 09.00) of maak een afspraak met een dierenarts op onze vestiging in Leiden of Voorschoten.

banner 960x3702

 

 

 

 

 

Voordat uw pup in huis komt