De maand februari is in 2023 wederom door dierenartsen uitgeroepen tot de maand van het gebit bij de hond en de kat. Dit betekent dat we deze maand extra aandacht besteden aan de gezondheid van het gebit van uw huisdier. De afgelopen jaren was deze actie een groot succes.

Wat houdt dit in?

In de maand februari kunt u kosteloos het gebit van uw dier laten controleren door een van onze dierenartsassistentes. U kunt hiervoor telefonisch een afspraak maken. Omdat de assistentes de gebitscontroles zullen uitvoeren, zullen er slechts beperkt aanvullende zaken besproken of bekeken kunnen worden.

Waarom extra aandacht voor het gebit?

Een groot deel van de honden en katten van drie jaar en ouder heeft gebitsproblemen in een mate dat een behandeling nodig is.

Helaas laten dieren het vaak niet goed zien als zij pijn hebben in hun bek; zij blijven bijvoorbeeld gewoon eten. Het is vaak pas achteraf merkbaar: wanneer een probleem is verholpen, treedt er een enorm verschil in gedrag op. Het dier is vrolijker, wil weer aangehaald worden, durft weer te geeuwen, speelt meer en katten gaan ineens weer kopjes geven. Hier doen wij het voor!!

Daarnaast is het zeer waarschijnlijk dat een infectiehaard in de bek problemen kan veroorzaken in andere organen, zoals het hart en de nieren. Gebitsbehandelingen hebben dus zeker geen cosmetisch doel, maar dragen bij aan de algemene gezondheid en het welzijn van uw huisdier.

Zit uw huisdier in het Keerhoeve Plan?

Dan wordt uw huisdier al twee keer per jaar gecontroleerd , maar natuurlijk is uw huisdier ook nu van harte welkom!

Februari maand van het gebit!