De vraag naar katten (en dus ook) langharige katten neemt in deze tijd van thuiswerken en veel thuis zijn toe. Maar ook katten hebben dan de nodige verzorging nodig. Wist je dat een gezonde kat zelfs 20-40 % van hun wakkere tijd bezig is met de verzorging van de vacht?  Met name langharige katten, maar ook (oudere) katten die zichzelf niet meer kunnen verzorgen kunnen last krijgen van een slecht verzorgde vacht, vervilting of klitten in de vacht. Op den duur kan dit lijden tot ontsteking of pijn op deze plekken en wordt het voor de kat alleen maar moeilijker om ze uit hun vacht te krijgen. Daarom moeten we sommige katten hierbij een handje helpen.

Erika van Burk heeft in de regio een nieuw concept bedacht om katten in hun eigen omgeving hierbij te helpen. De kat hoeft niet alle stress te ondervinden om naar een trimsalon te gaan, maar zij komt aan huis met een mobiele trimsalon voor de vachtverzorging van de kat. Ideaal voor als uw kat al geen fan is van het reismandje.

Hieronder zal ze een kort stukje vertellen over haar praktijk.

  Burkies Katsalon 

Mijn naam is Erika van Burk en naast mijn werk als doktersassistente in een huisartsenpraktijk, is het trimmen van katten mijn bron van ontspanning.

Kattentrimmer? Is dat een echt beroep? Deze vraag krijg ik heel vaak. En het antwoord is: JA!

Ik ben een gediplomeerd kattentrimster en ik kom met mijn mobiele trimsalon gewoon bij jou voor de deur. Op deze manier kun je thuis, onder het genot van een kopje koffie of thee (of voor de thuiswerkers die met hun werk kunnen doorgaan), wachten tot je kat klaar is. 

Er zijn zoveel verschillende soorten katten die vanwege uiteenlopende  omstandigheden hun vacht niet (meer) kunnen verzorgen… denk daarbij aan artrose, ouderdom, ziekte, stress vanwege verhuizing/gezinsverandering, etc etc… 

Ik werk op een katvriendelijke EN vachtbesparende manier. 

En nu hoor ik je denken, katvriendelijk? Hoe doe je dat dan? Heel simpel:

  1. Bij mij komt de kat altijd op nummer 1. Spreekwoordelijk gezegd: De kat is koning! Tijdens de trimbeurt beweeg ik altijd met de kat mee. Dit houdt in dat, wanneer de kat zich omdraait, juist als ik bezig ben met het scheren van een klit… dan laat ik die klit even zitten en ga ik verder op de plek die de kat mij op dat moment aanbiedt. Zo blijft de kat het gevoel houden dat hij alles onder controle heeft en als hij zich weer omdraait kan ik toch weer verder met het wegscheren van die klit. 
  2. Ik gebruik geen dwang. Een kat stevig vasthouden of muilkorven geeft veel stress, is niet katvriendelijk en uiteindelijk win je het toch niet.
  3. Vachtbesparend: ik scheer alleen als het echt nodig is en niet omdat er een bepaald model in moet of omdat de eigenaar het graag wilt. En ja, de kat ziet er dan soms wat vreemd uit, maar geloof me, het is zoveel beter voor de kat.

Ben je nieuwsgierig geworden? Of wil je gelijk een afspraak maken? Kijk dan op mijn website: www.katterij.nl en wie weet, tot ziens. 

Groetjes,

Erika

 

 

Mobiele trimsalon voor katten