De maand februari in 2015 is wederom door dierenartsen uitgeroepen tot de maand van het gebit bij de hond en de kat. Dit betekent dat we deze maand extra aandacht besteden aan de gezondheid van het gebit van uw huisdier.

Wat houdt dit in?

In de maand februari kunt u kosteloos het gebit van uw dier laten controleren door een dierenarts. Hiervoor dient wel een afspraak gemaakt te worden. Als blijkt dat het nodig is het gebit te laten behandelen, krijgt u 10 % korting op een gebitsbehandeling in de maanden februari,  maart, april en mei 2015.

Daarnaast ontvangen alle dieren in februari 10% korting op de gebitssanering, ook als ze niet op de gratis gebitscontrole geweest zijn.

Waarom extra aandacht voor het gebit?

Een groot deel van de honden en katten van drie jaar en ouder hebben gebitsproblemen in een mate dat een behandeling gewenst of nodig is.
Helaas laten dieren vaak niet goed zien, wanneer zij pijn hebben in hun bek; zij blijven gewoon eten. Het is vaak pas achteraf merkbaar: wanneer een probleem is verholpen, treedt er een enorm verschil in gedrag op. Het dier is vrolijker, wil weer aangehaald worden, durft weer te geeuwen, speelt meer en katten gaan ineens weer kopjes geven. Hier doen wij het voor!
Daarnaast is het zeer waarschijnlijk dat een infectiehaard in de bek problemen kan veroorzaken in andere organen, zoals het hart en de nieren. Gebitsbehandelingen hebben dus geen cosmetisch doel, maar dragen bij aan de algemene gezondheid en het welzijn van uw huisdier.

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben over gebitsproblemen bij de hond en de kat, u kunt de dierenartsen bereiken tijdens het telefonisch spreekuur (maandag t/m zaterdag tussen 08.00 en 09.00) of maak een afspraak met een dierenarts op onze vestiging in Leiden of Voorschoten.

 

tandproblemen - tandenpoetsen bij uw huisdier!

Februari 2015: Maand van het gebit