Het zindelijk maken van de pup is een belangrijk deel van de opvoeding. Er bestaan meerdere methodes om uw pup zindelijk te maken. Hieronder wordt een aantal tips besproken.

In het begin kunt u het beste een vaste plaats kiezen waar de pup de behoefte kan doen, dit kan buiten zijn, in de tuin of op een krant in huis.

Als u de pup eerst leert om in de tuin of op een krant zijn of haar behoefte te doen zult u op latere leeftijd nog moeten aanleren om dit op de uiteindelijk gewenste plek te doen! Denk van te voren dus goed na over welke methode uw voorkeur heeft. Als het niet wenselijk is dat de hond op latere leeftijd de behoefte in de tuin doen moet u hier dus alvast rekening mee houden.

Ga zeker in het begin zeer regelmatig (om de 1 a 2 uur) naar de gekozen plaats toe met de pup en let daarnaast goed op signalen die aangeven dat hij zijn behoefte moet doen. Ook de eerste nachten zult u de pup nog een aantal keer moeten uitlaten. De blaas van een pup is nog te klein om de hele nacht de plas op te houden, dit moet getraind worden. De meeste pups kunnen binnen een week de nacht wel overbruggen.

De bench is een goed hulpmiddel bij de zindelijkheidstraining omdat pup’s normaal gesproken niet het nest bevuilen. Zorg er wel voor dat de bench niet te groot is, als dit wel het geval is zal de pup aan de ene kant van de bench slapen en aan de andere kant zijn behoefte doen. (een grote bench kunt u ook tijdelijk kleiner maken met bijvoorbeeld een plank).

Als de pup toch een ongelukje in huis heeft gehad heeft straffen geen zin. Als u hem op heterdaad betrapt kunt u duidelijk het commando “nee” geven en hem naar de gewenste plaats brengen. Als de pup het op de goede plaats doet is het belangrijk om hem met uw stem goed te belonen.

banner 960x3702

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zindelijk maken van de pup