Met een urine onderzoek kunnen wij niet alleen blaasontsteking of blaasgruis bij uw huisdier vaststellen. We kunnen ook screenen op andere veel voorkomende afwijkingen, zoals suikerziekte, nierproblemen en leverproblemen. Op deze manier kunnen we bepalen of verder (bloed-)onderzoek nodig is om deze diagnose te bevestigen.

Wanneer een gezondheidsprobleem in een vroeg stadium wordt ontdekt, is in veel gevallen het beter te behandelen. Omdat wij de gezondheid uw dier hoog in het vaandel hebben staan, mag u in de maand april eenmalig de urine van uw huisdier laten controleren voor €5,00. Normaal gesproken kost dit €11,50.

Hoe gaat het in zijn werk?

Stap 1: U vangt urine op van uw hond of kat. Let op! Bij de hond is het belangrijk dat we de eerste ochtendurine ontvangen.

  • Klik hier voor tips om urine op te vangen bij uw kat
  • Klik hier voor tips om urine op te vangen bij uw hond

Stap 2: Doe deze urine in een goed schoongemaakt potje. U mag ook kosteloos een potje bij ons op de praktijk ophalen. Zorg dat naam van het dier en uw adresgegevens op het potje vermeld staan.

Stap 3: Breng de urine langs op de praktijk. Voor het betrouwbaarste resultaat moet u de urine binnen enkele uren op de praktijk in te leveren. Mocht dat niet mogelijk zijn, kunt u de urine in de tussentijd in de koelkast bewaren. De urine mag in elk geval zeker niet ouder dan 24 uur zijn.

Stap 4: De volgende dag kunt u tijdens het telefonisch spreekuur (maandag t/m zaterdag tussen 8.00 en 9.00) bellen voor de uitslag.

April 2016 is de maand van de urine controle