Als dierenarts van twee asielen in de buurt (Stevenshage in Leiden en Nationale Dierenzorg in Wassenaar) behandelen wij veel dieren die via de Dierenambulance worden binnengebracht. In veel gevallen hebben deze dieren een eigenaar, maar kunnen wij deze niet opsporen, omdat de dieren niet gechipt zijn.

Dit is de reden waarom wij het chippen van huisdieren zo belangrijk vinden. De hele maand juni staat in het teken van de nationale Maand van het chippen. Wanneer u in deze maand uw huisdier laat chippen, brengen wij geen consult kosten in rekening en kunt u uw dier voor slechts €24.90 laten chippen.U kunt hiervoor telefonisch of online een afspraak maken.

Indien u direct wilt instappen in ons Huisdieren Zorgplan, is het chippen zelfs gratis. Bent u nog niet op de hoogte van de Huisdieren Zorgplan?  Klik hier voor meer informatie.

Wat is een chip?
Een chip is een kleine microtransponder die via een holle naald onder de huid geïmplanteerd wordt. Hiervoor is geen narcose nodig en dit kan gewoon tijdens een consult gebeuren. Wanneer de chip afgelezen wordt, verschijnt een uniek nummer. In een database kunnen we aan de hand van dit nummer de contactgegevens van de eigenaar vinden. Dit betreft uitsluitend uw telefoonnummer, geen adresgegevens.

Waarom chippen?
Een ongeluk zit in een klein hoekje. En dan is het een prettig idee dat wanneer uw kat of hond kwijt raakt of het dier een ongeluk krijgt, we u gemakkelijk en snel kunnen bereiken. Zo hoeft u niet onnodig lang in spanning te zitten en kunnen eventuele behandelingen vooraf met u worden overlegd.

Moet mijn binnenkat ook gechipt worden?
Regelmatig krijgen wij de vraag of ook binnenkatten gechipt moeten worden. Zij komen immers niet buiten en zouden in theorie niet zoek kunnen raken. Toch adviseren wij júist om ook binnenkatten te laten chippen. We zien het regelmatig gebeuren dat een kat toch via een raam ontsnapt of van het balkon valt. Omdat deze katten normaal nooit buiten komen hebben ze des te meer moeite om hun huis terug te vinden. Een chip zorgt ervoor dat we u als eigenaar snel kunnen opsporen.

Heeft u nog vragen over het chippen ? Bel ons gerust op 071-5120241 / 071-5613836

registratie chip - website

Chip uw dier in voordelig in juni