In december 2015 is deze dodelijke ziekte voor het eerst in Nederland geconstateerd. Op dat moment waren er bij ons in de buurt geen gevallen, maar nu is gebleken van wel. Het betreft een nieuwe variant van het virus, RHD-2. Tot nu toe was er geen vaccin beschikbaar. Wij vaccineren jaarlijks tegen myxomatose en RHD-1. Ook als uw konijn deze jaarlijkse vaccinatie heeft gekregen, is uw konijn dus niet beschermd tegen deze nieuwe variant.
Wij hebben het vaccin besteld, wij verwachten dat dit half juli geleverd wordt. Het vaccin moet tweemaal met een tussentijd van zes weken gegeven worden. Als het geleverd is, zullen wij u opnieuw informeren.

Indien u uw konijn wilt laten inenten tegen RHD-2, zou u dit alvast telefonisch aan ons door willen geven? Wij kunnen dan voldoende entstof bestellen.

Mochten er nog vragen zijn, dan horen wij dat vanzelfsprekend graag, bij voorkeur op het telefonisch spreekuur tussen acht en negen uur ’s morgens. Meer informatie over RHD (ook wel VHD genoemd), vindt u hier.

 

index

Nieuws rondom konijnenvaccinaties