Chippen

Iedere hond geboren na 1 april 2013 moet verplicht een chip hebben. Bij katten is het nog niet verplicht, maar wij adviseren om uw kat altijd te laten chippen. Dit geldt ook voor binnenkatten, want deze hebben nooit geleerd de weg terug naar huis te vinden.

Het inbrengen van de chip is slechts een kleine ingreep en bijwerkingen zien we vrijwel nooit. Mocht uw hond/kat een keer weglopen, verdwalen of een ongeluk krijgen en door iemand gevonden worden, dan kunnen alle dierenartsen en asiel- en dierenambulancemedewerkers deze chip aflezen. In zo’n geval bent u op de hoogte waar uw hond/kat zich bevindt. Bovendien kunnen medische onderzoeken en behandelingen met u overlegd worden vóórdat ze uitgevoerd worden. Dit voorkomt moeilijkheden en onverwacht hoge rekeningen achteraf.

Meer informatie over chippen vindt u hier.

chippen - website

Verzekeren

Er bestaan tegenwoordig vele verzekeringen voor dieren. Iedere verzekering heeft zijn eigen pakketten, er bestaan grote verschillen in welke behandelingen wel of niet vergoed worden. De kosten zijn hier uiteraard van afhankelijk. Voordat u een verzekering afsluit is het belangrijk om de voorwaarden goed door te lezen, want de vergoedingen zijn ook rasafhankelijk!

Wij vinden het verstandig om uw kitten/pup te laten verzekeren. Een ongeluk zit in een klein hoekje en de kosten van de dierenarts kunnen flink oplopen. Zeker als uw dier bijvoorbeeld bij een specialist geopereerd moet worden of als het lijdt aan een chronische ziekte (denk bijvoorbeeld aan suikerziekte of een allergie). Door uw dier te verzekeren voorkomt u dat uw een bepaalde behandeling niet kunt laten uitvoeren in verband met financiële redenen.

Het is mogelijk om u te verzekeren voor de medische kosten van uw huisdier.  Wanneer een dier ziek wordt, is dit vaak onverwachts en medische kosten kunnen hoog oplopen! Daarnaast kan een dier een ongeluk krijgen (aangereden worden, van het balkon vallen).

Voor meer informatie kunt u bijvoorbeeld terecht op de website: verzekerjehuisdier.nl

Huisdierenzorgplan

Het Huisdieren ZorgPlan is een gezondheidsprogramma dat het mogelijk maakt de kosten van preventieve zorg voor uw huisdier over een heel jaar te spreiden. U betaalt maandelijks een vast bedrag. Daarvoor ontvangt uw huisdier onder andere vaccinaties, anti-parasitaire middelen, gezondheidschecks en deskundig advies.

Om de volledige plannen te bekijken, en om te bekijken wat uw voordeel is, klikt u op onderstaande links:

seizoensgebonden banner fb 960x370 12-16

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben over chippen en verzekeren, u kunt de dierenartsen bereiken tijdens het telefonisch spreekuur (maandag t/m zaterdag tussen 08.00 en 09.00) of maak een afspraak met een dierenarts op onze vestiging in Leiden of Voorschoten.

Chippen & verzekeren & Huisdieren ZorgPlan