De thuiskomst  zal voor het nieuwe kitten veel stress opleveren. Stel in het begin niet teveel eisen en laat het kitten de eerste dagen rustig wennen aan zijn nieuwe omgeving. Stel het kitten gerust, als het daar behoefte aan heeft. Als het kitten wegrent als u het benadert, laat het dan met rust en wacht tot het u benadert. Zorg de eerste dagen voor een rustige omgeving, niet teveel bezoek tegelijk.

Enthousiaste kinderen kunnen onbedoeld uw kitten verwonden, het is zeker de eerste dagen verstandig als u in de buurt blijft als ze met het kitten spelen.

Zorg ervoor dat ramen en deuren gesloten zijn, zie ook het artikel Voordat het kitten in huis komt.

Als u andere huisdieren heeft, houdt deze dan de eerste dagen gescheiden van uw kitten. Zo kan het kitten wennen aan de nieuwe omgeving en kunnen uw andere huisdieren vast wennen aan het idee dat er een nieuwe huisgenoot is.  Zie ook het artikel introductie kitten bij andere huisdieren.

Zorg voor een vaste plaats voor de kattenbak, voer/waterbakjes en ligplaatsen, zodat het voor het kitten duidelijk is waar het moet eten, drinken, poepen, plassen en slapen. Een slaapplaats moet warm, droog en rustig zijn. Er zijn allerlei soorten in de handel, in allerlei prijsklassen. U kunt ook gebruik maken van een bench, deze is ook handig bij het kennismaken met andere huisdieren.

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben, u kunt de dierenartsen bereiken tijdens het telefonisch spreekuur (maandag t/m zaterdag tussen 08.00 en 09.00) of maak een afspraak met een dierenarts op onze vestiging in Leiden of Voorschoten.

Foto kitten in huis

 

 

De eerste dag