Onderstaande tekst bevat informatie over de nazorg van u hond na de castratie. Lees deze instructies goed door, mochten er onduidelijkheden zijn, neem dan contact met ons op.

Na de operatie

We hebben op de onderarm een stukje haar weggeschoren, omdat we daar een infuusje hebben geplaatst om medicatie/infuus door toe te dienen. Het kan zijn dat er nog een verbandje om de onderarm zit, dit mag bij thuiskomst verwijderd worden.  Door de gebruikte narcosemiddelen kan uw hond na de operatie nog wat instabiel lopen, rustiger zijn en mogelijk wat misselijkheid vertonen.

Eten en drinken

Zoals al aangegeven kan uw dier na operatie nog wat misselijk zijn. ’s Avonds mag u de hond een klein beetje water en voedsel aanbieden. Indien de hond dit uitbraakt wacht dan tot de volgende dag voordat u weer voedsel geeft.

Mogelijke complicaties

Enkele complicaties die na de castratie kunnen ontstaan zijn:

  1. Bloedingen: Omdat in het lege scrotum (balzak) het weefsel weinig tegendruk geeft kan door een kleine bloeding het scrotum vollopen. Om bloedingen te voorkomen is het van belang dat uw hond een kraag/pakje (Medical Pet Shirt) aanheeft zodat hij niet aan de wond kan gaan likken of bijten.
  2. Zwelling scrotum: In een enkel geval kan het gebeuren dat er zwelling van het scrotum (balzak) optreedt. Deze zwelling trekt meestal na enkele dagen weg.
  3. Wondinfectie: Het is van belang om wondinfecties te voorkomen. De hond mag niet aan de wond likken en moet bij uitlaten aangelijnd zijn om wild gedrag te voorkomen. Het is absoluut NIET toegestaan om de hond te laten zwemmen. De periode van aanlijnen/niet zwemmen duurt minimaal tot de wond voldoende genezen is, dit is na 14 dagen het geval.

Nacontrole

De huid is met een onderhuidse hechting gesloten, deze hechting hoeft niet verwijderd te worden, maar lost vanzelf op. Een enkele keer moeten wij alsnog een zichtbare hechting plaatsen, deze zal dan verwijderd moeten worden. U hoeft alleen op controle te komen indien dit bij het ophalen expliciet wordt vermeld of als u hier zelf behoefte aan heeft. Er zijn geen extra kosten aan de controle verbonden.

Voeding

Na de castratie heeft uw hond de neiging om wat sneller aan te komen. Omdat overgewicht tot gezondheidsproblemen kan leiden raden wij u aan om uw hond minder voer te geven na de operatie. Bij sommige honden kan dit wel tot 25% minder voer zijn! Houd het gewicht na de operatie dus goed in de gaten.

Vragen?

Als u nog vragen heeft over de nazorg of medicatie na de operatie kunt u  natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Nazorg castratie reu