Onderstaande tekst bevat informatie over de nazorg van het konijn na een narcose. Lees de instructies goed door, mochten er onduidelijkheden zijn, neem dan gerust contact met ons op.

Na de narcose

Door de gebruikte narcosemiddelen kan uw konijn na de operatie nog wat instabieler lopen en rustiger zijn dan normaal. Een risico van een narcose bij het konijn is dat de darmen niet goed op gang komen. In principe gaan konijnen dus niet naar huis voordat ze in ieder geval goed keutels geproduceerd hebben. Let zelf ook goed op of het konijn goed keutelt en goed eet.

Eten en drinken

Zoals hierboven al aangegeven, is het van belang dat de functie van de darmen na de operatie goed op gang komt bij konijnen. Omdat de vezels in hooi de functie van de darmen ondersteunen, is het belangrijk dat u het konijn hooi te eten geeft.

In sommige gevallen krijgt u ook een zakje Critical Care voeding mee. Dit is speciaal voer voor konijnen en knaagdieren om ze mee bij te voeren als ze (nog) niet goed eten.

Gebruik van Critical Care:

  • Doe een kleine hoeveelheid van het poeder in een bakje
  • Meng hier voorzichtig kleine hoeveelheden water bij, totdat het ongeveer de dikte heeft van vla.
  • Zuig de voeding op met de bijbehorende spuit. Als dit niet goed gaat dan is de voeding nog te dik en moet u iets meer water toevoegen.
  • Geef VOORZICHTIG kleine beetjes voeding in de bek van uw konijn in. Dit kunt u het beste doen in de ruimte tussen de voortanden en de kiezen. Let op dat het konijn zich niet verslikt!

De hoeveelheid die u moet geven is afhankelijk van het formaat van het konijn en hoeveel ze al zelf eet. Liever meerdere keren kleine beetjes dan eenmalig een grote hoeveelheid.

Vragen?

Als u nog vragen heeft over de nazorg of medicatie na de operatie kunt u  natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Nazorg konijn na narcose